Čínská medicína - Tiens

FOS sirup

FOS sirup

Buďte krásní zevně i uvnitř. TIENS používá sílu FOS sirupu k vyvážení poměru dobrých a špatných střevních bakterií. FOS je skvělou výživou, která nejen obnovuje střevní flóru, ale zároveň zlepšuje zažívání, posiluje imunitní systém, zlepšuje vstřebávání vápníku a hořčíku, snižuje cholesterol, zlepšuje pokožku, pomáhá při snižování hmotnosti. 80% našeho imunitního systému se nachází v zažívacím traktu. Zdravý zažívací systém je základem dobrého zdraví.

FOS (Fruktooligosacharidy) jsou přírodním uhlohydrátem vyskytujícím se v malé koncentraci v přírodních potravinách, jako jsou řepa, topinambury, čekanka a banány. Každodenní konzumace FOS podporuje růst dobrých bakterií ve střevním traktu. Tyto bakterie pak udržují zdraví střev.

Jak zdravé je Vaše střevo?
Co určuje, jestli je Vaše tlusté střevo podporuje dobré zdraví nebo vytváří podmínky pro vznik zdravotních problémů?
Jedním slovem: BAKTERIE

Tlusté střevo je hlavním zdrojem dobrých i špatných bakterií. Špatné bakterie podporují chorobné stavy. Dobré bakterie, které jsou také nazývány prospěšnými, tvoří základ zdravého zažívacího systému. 80% našeho imunitního systému se nachází v zažívacím traktu. Zdraví zažívací systém je „základem dobrého zdraví".

  • Ve střevech máme 100 bilionů mikroorganismů.
  • Tuto populaci tvoří 500 různých druhů bakterií.
  • Poměr dobrých bakterií ku špatným je kritický při určování celkového zdraví.
  • Ideální poměr je 85 % dobrých bakterií a 15 % špatných.
  • Jedním z poslání dobrých bakterií je ovlivňování růstu špatných bakterií tím, že s nimi v tlustém střevě soupeří o potravu a místo.

Jakým způsobem nás nezdravé střevo ovlivňuje

  • Oslabuje srdce
  • Kožní skvrny, bledost, lupénka, jaterní skvrny a vrásky
  • Dráždí plíce a způsobuje zápach z úst
  • Má vliv na mozek, narušuje duševní funkce a způsobuje enilitu
  • Způsobuje bolest a ztuhlost kloubů a přispívá k artritidě
  • Slabé a unavené svaly
  • Okrádá Vás o mládí a způsobuje předčasné stárnutí

Mnoho odborníků věří, že všechny nemoci začínají v tlustém střevě!

Znaky zdravého střeva

  • Čistá pleť bez skvrn
  • Zdravé nehty a vlasy
  • Denní vyměšování
  • Voňavý dech
  • Žádné hleny, částečně strávená potrava, žádná krev ve stolici
  • Vyprazdňování po 18 až 24 hodinách
  • Velká stolice ráno
  • Menší stolice později během dne
  • Vylučování stolice bez námahy
  • Měkká stolice většinou podlouhlého tvaru

 

FOS- Fruktooligosacharidy

Při konzumaci 1 gramu denně FOS prokázal, že nejen snižuje počet nežádoucích bakterií, ale dokonce pětinásobně zvyšuje počet těch prospěšných, čímž vytváří zdravou střevní mikroflóru.

Fruktooligosacharidy (FOS) jsou PŘÍRODNÍM UHLOHYDRÁTEM vyskytujícím se v malé koncentraci v přírodních potravinách, jako jsou řepa, topinambury, čekanka a banány. Každodenní konzumace FOS podporuje růst „PŘÁTELSKÝCH BAKTERIÍ" ve střevním traktu. Tyto bakterie pak UDRŽUJÍ ZDRAVÍ STŘEV a bojují se špatnými bakteriemi jako ecoli, clostridium a salmonela. FOS má stejnou chuť s strukturu jako běžný cukr. Jeho sladivost je v porovnání s ním sice poloviční, ale zato má jen 10 % KALORIÍ.

  • FOS stimuluje produkci mastných kyselin s krátkými řetězci, zvláště kyselinu máselnou, "palivo" tlustého střeva.
  • FOS pomáhá udržovat zdravou střevní sliznici. To také přispívá ke snížení pH tlustého střeva, což souvisí s produkcí mastných kyselin s krátkými řetězci. Snížení pH pomáhá udržovat tlusté střevo zdravé.
  • FOS je kromě toho, že je potravou pro bakterie, protože není snadno tělem stravitelný, také rozpustnou vlákninou, která čerpá vodu do tlustého střeva, čímž předchází zácpě.
  • Zlepšováním zdraví přátelských bakterií tak pomáhá zažívání, což také vede k pravidelnému vyprazdňování.
  • Doplňováním FOS můžete navýšit podíl dobrých bakterií ve střevě během několika týdnů až na pětinásobek.
  • Tím dojde k vytlačení škodlivých bakterií a také se sníží hladina toxinů v těle.  Váš imunitní systém díky tomu může správně pracovat a bojovat s infekcemi a onemocněními, aniž by musel pracně potlačovat škodlivé bakterie ve střevě.
  • FOS zlepšuje vstřebávání vápníku ve střevě.
  • Fermentace FOS bakteriemi snižuje pH střeva, což zvyšuje rozpustnost těchto minerálů. Zvýšená rozpustnost také pomáhá ke snadné absorpci skrze střevní stěnu do krevního řečiště.
  • FOS může pomoci udržet hustotu kostí a předcházet osteoporóze.

Nové poznatky zveřejněné vědci z Maastrichtské Univerzity napovídají tomu, že FOS také může být účinný při snižování tělesné hmotnosti. Konzumace FOS je spojována s vyšší hladinou hormonů nasycenosti, jelikož reguluje chuť k jídlu a udržuje zdravou
hladinu cukru v krvi.

Doporučeno pro osoby

  • Se zažívacími problémy
  • S podvýživou u dětí a dospělých
  • S potřebou snížit tělesnou hmotnost
  • S požadavkem na dobré zažívání u starších osob
  • S pocitem slabosti a únavy

Doporučené dávkování

FOS může byt použit jako zdravé sladidlo v nápojích nebo může být přidán do cereálií, k čerstvému ovoci nebo do ovocné šťávy.

Dospělí: 1 nebo 2 sáčky po 10 ml denně

Vzhledem k obvyklému procesu přizpůsobovaní může tento výrobek zpočátku vyvolat nepříjemný pocit v břiše. Tělo se však při pravidelné konzumaci tohoto produktu, kdy je střevo vyčištěné a stane se zdravějším a svěžejším, vrátí opět do normálního stavu.

Produktový leták ke stažení zde ...

fos